Uit den ouden doosch: "Stage lopen"

Door AW_Bos op vrijdag 25 februari 2011 11:22 - Reacties (3)
Categorie: This is my life, Views: 6.811

Het is al weer 5 jaar geleden dat ik bij een niet nader te noemen en vooral niet te omschrijven automatiseringsbedrijf stage ging lopen. Het was een stage-traject van feb. 06 tot de zomervakantie, maar deze werd verlengd tot november om bepaalde redenen.

Laat ik in deze blog vooral even wat mooie momenten opnoemen die ik beleefd heb binnen het bedrijf.


De technische dienst ruimte, de plek waar ik en enkele andere stagiaires elke werkdag vertoefden om de PC's van klanten weer werkend te krijgen met een directe doorloop naar het magazijn waar bijna elke dag de pakketbezorger weer kwam brengen. Ook hadden we vanuit de TD ruimte een directe doorloop naar de serverruimte. In het begin van mijn stage-periode leek er flink te zijn bezuinigd op server-racks en patchkasten.
Er stond een grote patchkast in de ruimte met wat patch-panels en een paar servers welke erin hingen. Daarnaast stond een verrijdbare serverkast van 20 U hoog ofzo, niet als te groot, en hier hingen ook wat servers in, maar het slot was stuk en deze wou niet op slot. Verderop in de ruimte lagen enkele servers op elkaar gestapeld, waaronder de fileserver. Het was een wonder dat het deze plek overleefd heeft zonder dat iemand ze ooit van tafel had geveegd.

Voor mij werd het tijd dat ik met enkele andere stagiaires ons gingen bezighouden met de herinrichting van de server-ruimte..Er waren door de eigenaar 4 serverracks gekocht via een veiling (de beste man zat flink op zijn centen geloof ik :P) waarbij de sleutels van de deuren wederom ontbraken waardoor er geïnvesteerd moest worden in een nieuw slot, aangezien deze wel op slot moesten 's nachts (wat niet altijd gebeurde, maar goed :P)
Binnen enkele weken/maanden was de server-ruimte opnieuw ingericht en zag deze er spik- en span uit, maar er was een probleempje, waarop ik zo terug kom.

In de TD ruimte werkte ik samen met mijn collega's dus aan PC's van anderen, en regelmatig kwam de gepensioneerde vader van de baas even langs om gedag te zeggen. Laten we hem Pieter noemen, die tot in tegenstelling van de baas altijd rustig en relaxed was. Ook Pieter was bedreven in electronica en metaalzaagwerk en konden hem regelmatig wel gebruiken om kabelgoten op maat te zagen.

Op een dag deed de stofzuiger het niet meer in het pand. Pieter vond het daarom een mooi moment om het beste ding eens open te schroeven. Al vrij snel had hij de oorzaak gevonden en ging eens aan de slag om het zuigende bakbeest te repareren.
Na repareren volgt de testronde, maar zoals elke elektricien kan weten, er kan iets mis gaan en als er rook uit komt is het stuk, en dat bleek maar weer.
Direct knalden op de TD-afdeling de stoppen eruit waarna direct vanuit de serverruimte veel gepiep was te horen. Het waren enkele UPS'sen die moeite hadden zijn servers van stroom te kunnen voorzien.

Wat bleek, een of ander niet te omschrijven persoon heeft het handig gevonden om server-ruimte op dezelfde groep te zetten als de TD-ruimte 8)7.

Wie dit bedacht heeft 8)7

Volgende: Golden Oldies: "Even aan mijn moeder vragen" 03-'11 Golden Oldies: "Even aan mijn moeder vragen"
Volgende: Happy new year... 01-'11 Happy new year...

Reacties


Door Tweakers user ScytheNL, vrijdag 25 februari 2011 11:35

Ik ga er voor de handigheid maar van uit dat de racks nog een aantal UPS aangesloten hadden? Het gepiep waar je op doelt zegt mij zo niets maar aangezien de handige persoon de servers op dezelfde groep had staan zegt mij dat dezelfde persoon ook zo handig zou kunnen zijn om geen UPS er aan te hangen.....

Edit: Het piepen zou eventueel van de UPS kunnen zijn aangezien ik mij nu net herinner dat de UPS bij onze server ook wel eens heeft staan te piepen na een blackout.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 februari 2011 11:38]


Door Tweakers user AW_Bos, vrijdag 25 februari 2011 11:39

Dat klopt inderdaad, het waren de UPS'sen die ingrepen.
Ik heb het even toegevoegd..

Bedankt..

Door Tweakers user Petervanakelyen, vrijdag 25 februari 2011 14:40

Je was alleszinds bezig met elektronika en computers. :) Ik loop nu 2 weken stage, maar gelukkig heb ik mijn eigen laptop mee want voor de rest is hier niet echt iets... het IT-departement zit blijkbaar op een andere afdeling... :X

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 februari 2011 14:42]


Reageren is niet meer mogelijk