Het leed dat reserveren heet

Door AW_Bos op zaterdag 27 maart 2010 16:52 - Reacties (14)
Categorie: This is my life, Views: 4.601

Je neust een beetje in de kast die je op een dag aan het uitruimen bent, en stuit opeens op een grote witte envelop van Center Parks. Opeens krijg je een vlaag van een herinnering binnen, en bij het open maken van de envelop stuit je op een heuze cadeaubon voor een dagje zwemmen in een Aquamundo zwembad naar keuze. Voor de liefhebbers: AquaMundo is een zwembad van het bekende familie-vakantie-park Center Parks, het zwembad is niet een gewoon zwembad maar nog vrij luxe ingedeeld, met stroomversnellingen etc. Erg leuk voor een dagje vermaak dus... ;)


Na even het lezen van de begeleidende brief bleek het zo te zijn dat ik die cadeaubon kreeg nadat met een of andere wedstrijd mee had gedaan. Een mooi moment om die cadeaubon voor twee volwassenen eens te besteden :). Echter staat er in de brief dat je wel moet reserveren, want het is zo een luxe zwembad dat niet iedereen er zomaar naar binnen kan lopen, aangezien er ook vakantiegangers van CenterParks zelf een baantje willen trekken en in de wildwaterbaan willen.

Afijn, je besluit dus om te reserveren voor AquaMundo de Hutteheugte in het Drentse Dalen en trekt dus op een vrijdagmiddag eens Firefox open om naar het reserveringssysteem te gaan op hun site. Echter het dagkeuze menu (a.k.a datapicker) werkt weer eens voor geen meter in Firefox :(. Zin om het gedrocht van een IE op te starten (Oh ja, we hebben ook nog Chrome, daar heb ik niet eens aan gedacht :o) had ik niet, dus laten we dan maar die mensen daar eens opbellen.
Nadat ik ze opbelde kreeg ik een aangename verwelkoming van een automatisch bandje te horen waarna er vervolgens nog een vrolijk opgewekte Duitse stem erachteraan volgde die het hele verhaal nog eens voor onze Oosterburen kwam vertellen.
Mooi, het duurde gelukkig niet lang en ik kreeg iemand aan de lijn, en heb gevraagd of ik kon reserveren voor a.s zondag om 13 uur. De beste vrouw wees me hiervoor weer door naar de website. Gelukkig dat ik een volwassene van bijna 25 ben, en niet een opa van in de 70. Ik heb de vrouw van AquaMundo de Huttenheugte uitgelegd dat de site op mijn computersysteem niet werkte, en zij kon wel vanaf haar plek reserveren. In ieder geval weten we nu dat de systeembeheerder van Center Parks niet aan extreme veiligheid denkt, gezien zij blijkbaar geen FireFox installeren op de computers van hun medewerkers ;).
Na mijn naam en mailadres genoemd te hebben, en gezegd dat ik wel voor 13.00 wou reserveren kreeg ik snel een bevestigingsmail in mijn mailbox.
Prima zo :-)

Echter vandaag kreeg ik te horen in huis dat we net zo goed wel om 11 uur konden reserveren, dus ik besluit AquaMundo even te bellen met de vraag of ze de reservering konden aanpassen zodat hij geldig is vanaf 11 uur.
Helaas, dat kon de beste vrouw niet, ze had geen inzicht in de reserveringen, en raadde dus aan om maar de reservering te annuleren door te mailen.
Leuk advies, maar annuleren leekt me niet noodzakelijk, je kan net zo goed opnieuw reserveren voor om 11 uur. Je betaalt immers toch geen reserveringskosten, de kosten voor je bezoek betaal je toch bij de kassa (waar die cadeaubon van mij dus verrekend wordt). Zojuist een nieuwe reservering gedaan, maar "helaas", gaf de site aan "reserveren voor dit tijdstip is niet meer mogelijk".
Wel ja, ook geen probleem, dan komen we toch om 13 uur langs. En de openingstijden zijn ook lekker ruim gelukkig. :)

Een mooi voorbeeld wat genoemd is, is dat internet zo ingeburgerd is dat je niet zonder kan, wat wel overigens jammer is voor de ouderen. En dat zelfs de grote websites op deze wereld niet volledig werken in FireFox die toch een steeds grotere populariteit krijgt, waarbij je verbannen wordt naar het oh zo onveilige en trage IE.

Ik ga na mijn zwem-bezoek eens een mailtje sturen naar de mensen van CenterParks / AquaMundo over het bezoek aan hun site in FireFox.

Volgende: Uit den ouden doosch: Heel je tuin in puin... 03-'10 Uit den ouden doosch: Heel je tuin in puin...
Volgende: Rondleiding gebouw Nederlandsche Bank Hoogeveen 01-'10 Rondleiding gebouw Nederlandsche Bank Hoogeveen

Reacties


Door Tweakers user SpaceK33z, zaterdag 27 maart 2010 17:11

Belachelijk zeg, een moderne site MOET toch wel FF support hebben, anders is het achterliggende bedrijfje wel echt heel slecht bezig zeg. Ik ben het zelf naar mijn weten nog nooit tegengekomen dat een website geen FF support heeft... -1 voor Center Parks :P.

Door Tweakers user GZFan, zaterdag 27 maart 2010 17:11

Nou nou, jij bent wel érg verliefd op Firefox, of niet? |:(

Door Tweakers user YopY, zaterdag 27 maart 2010 17:12

D'r is nog teveel dat alleen in IE werkt, vooral wat 'professionele' applicaties aangaat. Ik moet bijvoorbeeld regelmatig supportrequests in een web-based systeem zetten (van Exact), bij een bedrijf dat (web) software maakt dat sowieso in IE en Firefox werkt (Chrome werkt het alleen niet zo goed in). Zijn dus wel Firefox 'advocaten', maar omdat hun eigen administratie allemaal Exact software is, moet dat support systeem dat ook zijn.

Niet alleen is het een heel onoverzichtelijk systeem (d'r staan ergens twee icoontjes waarmee je kunt zoeken en een nieuw support ding in kunt voeren), maar het werkt ook alleen maar in IE.

_/-\o_

Door Tweakers user EDIT, zaterdag 27 maart 2010 17:18

Zojuist in Opera even geprobeerd te reserveren, werkt perfect (zelfs het keuzemenu voor de dag).
Gebruik dus voortaan Opera (indien IE niet voldoet) voor de reservaties daar :+

Door Tweakers user Sorbo, zaterdag 27 maart 2010 17:18

Zwembad is, in tegenstelling tot het reserveringssysteem van Center Parcs, wel tof :D

Overigens had ik onder FF geen enkel probleem met het reserveren van een huisje. Eerst even geprobeerd via centerparcs (ging wel goed), maar uiteindelijk mn reservering geplaatst bij sunparks (dochteronderneming die de oude parken overneemt).

In augustus een weekje relaxen in de Eiffel, heerlijk :D

Oh, en @GZFan: Firefox is de een na grootste browser op de markt, met een marktaandeel van rond de 40% (toch?). Dan mag je wel fatsoenlijke ondersteuning verwachten voor firefox, neem ik aan?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 maart 2010 17:20]


Door Tweakers user Petervanakelyen, zaterdag 27 maart 2010 17:18

Lijkt een beetje op Hengelhoef, maar dan nog wat luxueuzer. Jammer dat ze nog steeds geen andere browser dan IE supporten, in deze tijd is dat inderdaad niet toelaatbaar.

Door Dredalious, zaterdag 27 maart 2010 17:21

publieke site's zouden wel wat meer mogen cross platform minded zijn, maar helaas kruipt daar veel tijd (=geld) in voor een minderheid van de gebruikers. Vooral een beetje applicaties zijn kut om op meerdere platformen (goed) te ondersteunen. Voor interne applicatie op m'n stageplaats is het simpel: IE only is goed genoeg. En dat is niet zonder reden, ik heb er geen zin in om een tweede en derde css file te schrijven en dan ook nog es wat javascript, wat een kutgedoe altijd. Publieke websites is dan weer iets anders

Maareuh, ontopic: have fun :-)

Door Tweakers user NNF, zaterdag 27 maart 2010 17:27

Ja, jammer dat het niet werkt in Firefox, maar shit happens :P Beetje onzin om het allemaal aan "veiligheid" op te hangen. Recente versies van IE zijn prima in orde, en zelfs IE6 wordt bij mijn weten nog steeds ondersteund dus evt. veiligheidslekken worden gewoon gedicht.

Door Tweakers user messi, zaterdag 27 maart 2010 17:33

Moet je eens proberen om vliegtickets te bestelen bij Continental, wat een hel is dat zeg. Op een gegeven moment hebben we ze maar bij een 3rd party reseller besteld, omdat daar het systeem tenminste _WEL_ goede foutmeldingen teruggaf. (naast het veld staat voer datum in als mm/dd/jjjj en in de foutmelding dat het toch echt dd/mm/jj moet :x)

Door Tweakers user Aganim, zaterdag 27 maart 2010 17:59

publieke site's zouden wel wat meer mogen cross platform minded zijn, maar helaas kruipt daar veel tijd (=geld) in voor een minderheid van de gebruikers.
Mja, als bijna de helft een alternatieve browser gebruikt, dan zou ik zeggen dat het toch eens tijd wordt om dat geld maar eens wel te investeren.
Bovendien gaat ook Internet Explorer zich langzaam steeds beter houden aan de standaarden en kan je dus niet vertrouwen dat bijvoorbeeld je IE6 site nog netjes werkt onder IE9, waar we alweer hard naartoe gaan. Dus je bent nog eens toekomstbewust bezig ook. (Dat zouden meer managers eens moeten worden, ipv altijd maar dat korte termijn-denken)

Daarnaast verkijken bedrijven zich nog weleens. Is die minderheid namelijk wel echt een minderheid? Hoeveel mensen zitten er niet bij die dan toch maar wel IE opstarten? Dat is uiteraard lekker goedkoop, maar absoluut niet klantvriendelijk.
Edit: daarnaast zijn er ook nog websites met brakke browserdetectie, waar je helaas moet identificeren als Internet Explorer (en je dus ook de statistieken ingaat als IE gebruiker), omdat de site je anders stomweg een berg gare (Netscape?) code voor wilt schotelen.

Persoonlijk ben ik snel klaar met bedrijven/instanties met een website die niet onder Opera of FF werkt. Ik vind dat uitermate amateuristisch en zal daar dan geen zaken mee doen, als ik het ook maar enigzins kan voorkomen. En ook dát kost een bedrijf dus geld.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 maart 2010 18:02]


Door Tweakers user E-Vix, zaterdag 27 maart 2010 19:09

Kennelijk hebben ze hun site veranderd ofzo, want bij mij (Firefox 3.62) werkt hij gewoon? Kan keurig een datum selecteren, en al zou de datepicker niet werken, dan zie ik dat je de datum ook gewoon met de hand in kan voeren...

Door Tweakers user Thijs_O, zaterdag 27 maart 2010 19:32

Tja, ik snap wel dat je 't vervelend vindt dat het systeem in Firefox niet werkt en ben het helemaal met je eens dat dat eigenlijk wel zou moeten, maar om dan te weigeren even IE (of gewoon IE-Tab) op te starten en in plaats daarvan gelijk te bellen vind ik ook wel erg kinderachtig. :')

Door Tweakers user AW_Bos, zaterdag 27 maart 2010 20:59

@ Thijs_O
En stel dat ik op mijn werk zat en gedwongen zat met FireFox (zou wel een tof bedrijf zijn dan :P), en toestemming had om even te reserveren. Okay, laat ik dat als voorbeeld houden.
Waarom moet ik dan fratsen uithalen om een andere browser te kiezen of een add-on te downloaden om een reservatie te maken, terwijl ik die tijd al lang telefonisch had kunnen reserveren ;).

@ All:
Blijkbaar werkt FireFox nu wel eventjes mee? Het lijkt erop dat we te maken hadden met een tijdelijke bug, aangezien ik dit op twee verschillende systemen meemaakte :?
(of ze hebben mijn blog gelezen, wie weet wel een Tweaker die er webdeveloper is :P)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 maart 2010 21:01]


Door Tweakers user Thijs_O, zaterdag 27 maart 2010 21:47

What if, what if, what if. Leuke scenario's maar dat is hier toch echt niet van toepassing. In dit geval had je veel sneller even IE kunnen opstarten (die je wel hebt geďnstalleerd) en dat weet je zelf ook wel. :P

Reageren is niet meer mogelijk